Het Internationale Incassohandboek

Incassoprocedures en vorderingsrecht

Het Internationale Incassohandboek is een handige gids
met de actuele regelgeving en procedures rondom incasso's. 

Download het gratis rapport

Wat is het Internationaal Incassohandboek?

Handbook magazine

Het Internationale Incassohandboek (International Debt Collections Handbook) van Atradius Collections is een jaarlijkse publicatie die de diversiteit en complexiteit  van minnelijke en gerechtelijke incasso in de belangrijkste handelslanden van de wereld tot in detail uitlegt. Dit betreft onder andere:

  • de verschillende fasen van een minnelijke schikking;
  • vorderingsrecht;
  • juridische  en insolventie procedures in meer dan 51 landen.

Waarom is het Internationaal Incassohandboek zo goed gewaardeerd?

Onze klanten vertellen ons dat het Handboek van onschatbare waarde is en dat het een zeer gewild hulpmiddel is voor alle besluitvormers binnen de branche voor incasso en creditmanagement.

De informatie per land biedt ook:

  • een momentopname van de huidige, lokale economische situatie waaronder: BNP, belangrijkste branches, groei van import-export  en het slagingspercentage van Atradius Collections;
  • tot in detail beschreven lokale gewoontes en verwachtingen;
  • het juridische kader waarbinnen schuldeisers moeten handelen, wanneer een openstaande vordering wordt opgeëist.

Contactgegevens

Bedrijfsinfo

U kunt de communicatie op elk moment stopzetten.

 

Wat kun je verwachten in het Internationale Incassohandboek aan te treffen ?

Met betrekking tot elk genoemd land is een momentopname opgenomen van de huidige lokale economische situatie inclusief: BBP, grote industrieën, groei van import-export en het slagingspercentage van Atradius Collections.

handshakeMinnelijke incassoprocedures

Een beschrijving van elk genoemd land geeft inzicht in de minnelijke procedure. Het verklaart lokale incasso regels zoals verjaringstermijnen, gebruikelijke betaalmethoden en het gebruik van een lokale agent om debiteur te bezoeken tijdens de minnelijke fase. Het geeft ook een overzicht van de rente en incassokosten die voor rekening van de debiteuren komen

icon legalJuridische procedures

Er worden waardevolle inzichten gegeven over de juridische procedures, die aanzienlijk verschillen per land. Het handboek verklaart de verschillen en belicht de functies van de regels van de procedure, rechtszaken, rechtbanken, deurwaarders en maatregelen tot tenuitvoerlegging in het juridische incasso proces.

insolvencyFaillissementsprocedure

Atradius Collections biedt een complete service en ondersteuning aan haar klanten in alle zaken. Het handboek beschrijft de procedure wanneer debiteuren failliet gaan, waarbij de focus ligt om de verliezen te minimaliseren. Faillissementsprocedures zijn vaak lang en omslachtig en kunnen een extra niveau van complexiteit omvatten bij de behandeling van zaken van debiteuren in het buitenland. De meest effectieve aanpak bij de nationale en internationale faillissementen wordt ook besproken.

Ontdek hoe Atradius Collections u kan ondersteunen in verschillende stadia van de order tot cash cyclus

Van aanmaningen en minnelijke collecties tot formele geschillen, onze incasso producten en professionals begeleiden u in de wereld van de tijdzones, valuta, jurisdicties en talen. Lees verder

 

 

 

NL Order-to-cash debt collections