Atradius Collections is marktleider onder de grootste commerciële incassobureaus ter wereld. "Ons doel is om uw cashflow te verbeteren, waar u ook handelt."

Zakelijke debiteur? ✓Wij incasseren wereldwijd ✓Minnelijke incasso ✓Gerechtelijke incasso ✓Debiteurenbeheer uitbesteden ✓Jaarlijks 15.000+ tevreden klanten

Incassozaken online regelen

DCA Update

Beste Klant,

Nieuwe wetgeving en veranderingen in het politieke en economische klimaat stellen ons dagelijks voor nieuwe uitdagingen.  Het gaat hier in het bijzonder over de verscherpte sancties in de internationale economische betrekkingen die plotseling iedereen kunnen treffen.

Gezien deze wijzigingen hebben wij recent onze inkasso-overeenkomst aangepast en een extra clausule opgenomen.
 
De exacte tekst vindt u hieronder:

Sancties

Wij zullen onze Diensten niet (blijven) verlenen en wij zullen niet aansprakelijk zijn voor de inning, betaling of overdracht van enig Incassogeld uit hoofde van deze Overeenkomst indien de verlening van onze Diensten, of de inning, betaling of overdracht van enig Incassogeld ons zou blootstellen aan enige sanctie, verbod of beperking krachtens resoluties van de Verenigde Naties of de handels- of economische sancties, wet- of regelgeving van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten van Amerika of enige toepasselijke nationale sanctiewet- of regelgeving.

Bovendien hebben wij een verdere clausule aangepast:

Het kost maar 1 minuut om een offerte te ontvangen

Informeer ons over:

 • Uw bedrijfsnaam
 • Bedrijfsnaam debiteur
 • Verschuldigd bedrag en vervaldatum

Tevreden met uw offerte? Dien uw gevallen in wanneer u er klaar voor bent. Volg onze inspanningen tijdens de incasso procedure online en neem direct contact op met de beheerder van uw dossier.

> Ontvang uw gratis offerte

 

Producten

First Party Collections

First Party Collections biedt professioneel beheer van uw accounts receivable. Wij stellen u in staat om uw aandacht te richten op uw kernactiviteiten, terwijl wij u helpen met uw debiteurenbeheer.

Minnelijke Incasso

Wij helpen u om gezonde werkrelaties met uw klanten te behouden en ook te bevorderen en bieden u oplossingen via onze vriendelijke commerciële incassodiensten.

Gerechtelijke Incasso

Atradius Gerechtelijke Incasso helpt u actie te ondernemen tegen uw debiteuren. Wij bieden professioneel advies, inzicht in de verwachte uitkomst en toegang tot ons wereldwijde netwerk van juristen.

Insolventie Diensten

Als wereldwijd incassobedrijf met een wereldwijd netwerk van advocaten en ervaren professionals, kunnen wij eenvoudig claims indienen als een klant failliet is gegaan, ongeacht waar deze is gevestigd.

Invoice checking

Onze Invoice Checking service is ontworpen om bedrijven te ondersteunen bij het beoordelen van facturen, waaronder het onderzoeken van de bereidwilligheid en mogelijkheid van de klant om te betalen.

Standby Servicing

Standby Service monitort uw klantenportefeuille. Wanneer er iets gebeurt worden automatisch incasso-activiteiten gestart en kunt u gebruik maken van onze nationale en internationale incasso kennis.

Onze manier van incasseren

Handbook magazine

Het vernieuwde internationaal Incassohandboek is nu beschikbaar

De 14e editie van het Incassohandboek met 50 landen is nu beschikbaar.

Atradius Collections ondersteunt u en uw bedrijf en helpt u bij het kiezen van de juiste aanpak voor internationale incasso door uitleg te geven over de diversiteit en complexiteit van land specifieke incasso benaderingen, vaak met een enorme hoeveelheid details.

amicable collections 20 perc. minnelijke incasso, vriendelijke betalingsherinnering

Wij doen er alles aan om de beste incasso service te bieden

Atradius Collections spreekt uw taal, evenals de taal van uw klant. Wij begrijpen de lokale culturen en processen. De fundamenten voor een naadloze service en resultaat voor uw bedrijf zijn onze lokale expertise, onze wereldwijde mindset, transparante prijzen en onze gestandaardiseerde processen.

Lees meer over minnelijke Incasso

Hoe wij met u samenwerken

Ons bedrijf is opgebouwd om onze klanten van de best mogelijke hulp te voorzien

Account Manager

Armand Hessels

Armand Hessels
Mijn klanten helpen werkt enorm motiverend

Wat u kan verwachten van een Account Manager van Atradius:
 
Iedere klant van Atradius Collections krijgt een eigen Accountmanager toegewezen. Niet alleen ben ik uw centrale contactpersoon die u helpt tijdens het incassoproces, ik zorg ook voor de coördinatie van de diensten van Atradius Collections zodat wij onze manier van werken voor u kunnen optimaliseren. U profiteert van alle informatie uit ons grote, internationale netwerk en we informeren u over de actuele, internationale marktsituatie.
 
Mijn belangrijkste verantwoordelijkheid is het onderhouden en opbouwen van relaties met klanten en partners om op deze manier tastbare resultaten te behalen. Ik zorg ervoor dat u uw geld zo snel mogelijk ontvangt en daarnaast help ik mijn klanten bij het beheer van hun financiën, door risico’s te beperken enafschrijvingen te minimaliseren. Zo bekijk ik bijvoorbeeld in welke gevallen onze ondersteuning kan leiden tot positieve resultaten en ik geef u inzicht in het voorkomen van betalingsachterstanden.
 
Ik vind het belangrijk om mijn klanten goed te leren kennen. Ik streef naar een praktische benadering en werk hard om een relatie op te bouwen die gebaseerd is op resultaten alsmede wederzijds respect en begrip. De mogelijkheid om klanten te assisteren en hun situatie te verbeteren werkt voor mij persoonlijk heel motiverend. Dit proces doorlopen in een internationale omgeving geeft me veel werkvreugde.

Juridisch deskundige

Mark Niewold

Mark Niewold
Mijn motivatie is het behalen van goede resultaten voor de klant

Wat u kunt verwachten van een Juridische expert van Atradius:

Als ondernemer heeft u het recht om betaald te worden voor uw producten en diensten. U heeft de wet en ons team van eigen juristen en partners aan uw zijde. 

Zaken die moeten worden opgelost door middel van procesvoering kunnen complex zijn, zeker met geschillen die gaan over internationale handel, waarbij het van belang is om te voldoen aan de lokale wetgeving. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat uw bedrijf hieraan voldoet en tegelijkertijd help ik u om maximale resultaten te behalen. Uiteraard geef ik u hierbij volledig inzicht in de kosten.

Ons advies zal van land tot land en zelfs van dossier tot dossier verschillen, afhankelijk van de individuele behoeften. Maar wat nooit verandert, is onze toewijding om uw bedrijf en uw doelstellingen te leren kennen. Wij geloven dat we u kunnen voorzien van de beste juridische ondersteuning wanneer we nauw samenwerken en een sterke relatie opbouwen die gericht is op het behalen van uw doelen.

Goede resultaten boeken voor de klant, dát is mijn motivatie. Dit hoeft niet eens altijd het innen van de volledige 100% te zijn, aangezien het voor onze klanten soms beter is om tot een schikking te komen waarmee alle partijen tevreden zijn (zelfs de schuldenaar).

Collector

Atradius Debt Collector

Wat u kunt verwachten van een Incassospecialist van Atradius:

De incassospecialisten van Atradius zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van het incassoproces. Wij zijn doorgaans gevestigd in de omgeving van de schuldenaar en gaan proactief aan de slag om de openstaande vordering zo snel en volledig mogelijk te incasseren. 

Mijn voornaamste doel is het opbouwen van een relatie met mijn klanten , hen met respect behandelen en ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen zodat zij mij zien als partner met toegevoegde waarde. Hieronder valt ook het snel beantwoorden van hun vragen, anticiperen op hun behoeften en het bieden van een luisterend oor.

Customer Services

Yvette Gray

Yvette Gray
Ik zou mezelf omschrijven als oplossingsgericht.

Wat u kunt verwachten van de Customer Serviceafdeling van Atradius:

Onze Sales en Client Relations-teams zorgen ervoor dat onze Key Accounts optimaal worden bediend, vanaf de dag van implementatie tot aan de dagelijkse dienstverlening van Atradius Collections.

Om relaties op te bouwen met mijn klanten, richt ik mij op vertrouwen en begrip. Klanten vertrouwen erop dat mijn collega’s en ik hun business begrijpen, hun behoeftes herkennen en dat we daardoor waardevolle adviezen en oplossingen bieden om te helpen bij het reduceren van openstaande vorderingen en het vergroten van de efficiency van hun huidige processen.

Onze Key Accounts werken samen met Atradius, omdat ze een betrouwbare partner willen die hen kan ondersteunen in hun creditmanagement processen. Of ze nu in één of meerdere landen actief zijn, wij zijn in staat om onze klanten te voorzien van wereldwijde service op lokaal niveau.

Mijn uiteindelijke doel is om de klant tevreden te maken, te zorgen voor een langdurige, profijtelijke samenwerking voor beide partijen. Het merk Atradius is belangrijk voor mij en ik vind dat we onze kernwaarden moeten laten terugkomen in elke actie die we ondernemen.

Kortom, Ik zou mezelf beschrijven als oplossingsgericht. Ik ben er om mijn collega’s de weg te wijzen en te assisteren en omgeving te creëren waarin succes mogelijk is.

Juridisch Deskundige

Etienne Carpiaux

Etienne Carpiaux
Zorgen voor een hoge succesratio!

Wat u kunt verwachten van een Juridische expert van Atradius:

Als Senior Juridisch Adviseur, werk ik nauw samen met ons Compliance Team om te zorgen voor een solide ondernemingsbestuur, inclusief toezicht op naleving, bewustwording en advies. Bovendien werk ik aan contracten (zowel producten als deals) en geef ik doorlopende juridische ondersteuning. Een belangrijk aspect van mijn werk is ervoor zorgen dat het werk van Atradius juridisch sterk is, zodat we onze klanten beter kunnen ondersteunen.

Een belangrijk aspect bij het bouwen van relaties met klanten is hen helpen bij het opzetten en uitvoeren van interne controles. We hebben een proactieve benadering met betrekking tot de ontwikkeling van waarschuwingssystemen en het helpen van klanten bij het ontwikkelen van standaarden en een veilige structuur.

Country Manager

Patrick Jans Atradius Collections

Patrick Jans
Ik richt me graag op klanten.

Wat kunt u verwachten van een Country Manager:

Als Country Manager van België, ben ik verantwoordelijk voor het leiden van de lokale vestiging in België. ik geef zelf het goede voorbeeld en zorg dat ik een rolmodel ben voor alle interne en externe belanghebbenden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de algehele prestaties en resultaten, waarbij mijn primaire focus ligt op het zorgen voor optimale klanttevredenheid.

Ik richt me graag op de klant en ik luister actief naar mijn klanten, speel in op hun behoeften en leg incasso-oplossingen voor die voor hen op maat gemaakt zijn. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor onze dossiers en zijn zeer toegewijd om te presteren voor onze klanten.

Mijn team bevat experts op hun eigen terrein. Samen leveren wij een professionele én persoonlijke service, die is aangepast aan de behoeften van iedere klant, met altijd heldere en duidelijke communicatie over wat we doen.

Ik zorg voor een goede relatie met onze bestaande klanten en potentiële klanten, door ervoor te zorgen dat alle klanten tevreden zijn met de diensten die zij ontvangen, zodat ze bij ons willen blijven en ons uiteindelijk zullen aanbevelen.

Vertegenwoordiger Klantrelaties

Petra van Vorstenbosch

Petra van de Vorstenbosch
Uitstekende dienstverlening is het belangrijkst!

Wat u kunt verwachten van een Client Relations Representative van Atradius:
 
Ik ben vooral verantwoordelijk voor de exportdossiers van mijn klanten. Dit betekent dat ik de link ben tussen mijn klanten en mijn collega’s in onze buitenlandse vestigingen. Ik moet ervoor zorgen dat mijn collega’s worden voorzien van alle informatie die zij nodig hebben om succesvol te kunnen incasseren . Daarnaast informeer ik mijn klanten over de voortgang van hun dossiers.
 
Ik ontmoet mijn klanten het liefst face to face omdat dit voor mij de beste manier is om een langdurige relatie op te bouwen. Ook is het heel belangrijk om te weten wat de behoeften van mijn klant zijn om ze zo goed mogelijk te kunnen helpen en gezamenlijk de juiste verwachtingen te kunnen bepalen.
 
Ik vind het belangrijk dat mijn klanten blij zijn met onze dienstverlening. Ik wil graag weten wat belangrijk is voor mijn klant zodat ik kan voldoen aan hun behoeften en op zoek kan gaan naar oplossingen.

Administrative Assistant

Marit Freriks

Marit Freriks

Wat u kunt verwacht van de Administratieve collega van Atradius:
 
Ons Administratieve team zorgt ervoor dat alle klantcontacten goed verlopen. Als business-to-business incassodienstverlener, ontvangen wij een grote instroom aan correspondentie en informatieverzoeken. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien en dat alle communicatie naar de juiste personen gaat en dat daar snel op gereageerd wordt.
 
Om incasso-activiteiten snel te kunnen verwerken, is het essentieel dat we de juiste documenten en bewijsstukken aan uw zaken toewijzen. Mijn dagelijkse administratieve werkzaamheden kunnen het volgende omvatten:
 • Ondersteunen van het verwerking van nieuwe zaken
 • Het beantwoorden of doorverbinden van telefonische vragen
 • Het verwerken van post en ervoor zorgen dat brieven en andere documenten worden verzonden
 • Beheren van details van de zaak en het controleren van bijlagen
 • Digitaliseren van papieren documenten om te zorgen voor snellere communicatie 
Onze rol is van groot belang voor het optimaliseren van het werk van onze collega’s en ervoor te zorgen dat de klanten niet te maken krijgen met vertraging door de verwerking van de administratie.
 

Ondernemen begint met goede informatie

Debt Collections Handbook Belgium 2021

Debt Collection Handbook

 • België
 • Landbouw,
 • Automotive/Transport,

13 okt 2020

Handbook magazine

Having drawn from the expertise of Atradius Collections' local offices, the International Debt Collections Handbook explains the different regulations and procedures for debt collections in Belgium.

Contactgegevens

Naam: Klantendiensten België
Telefoon: + 32 (0)81 324 544
E-mail: client_relations_be@atradius.com

Atradius is vertegenwoordigd in een groot aantal landen in diverse delen van de wereld. Kies hier het land voor de contactgegevens van onze vestiging(en) aldaar. Selecteer het land van uw keuze

Neem contact op

LinkedIn

Linkedin